Close
Masaža s Thai balzamom | Regulirajte protok energije

Masaža s Thai balzamom | Regulirajte protok energije

Masaža s Thai balzamom

Kombinacija tradicionalne tajlandske masaže s Thai balzamom, stimulira akupunkturne točke kojima reguliramo i utječemo na protok energije te eliminiramo stres. Masaža s Thai Balzamom pospješuje mikro-cirkulaciju i protok energije, vrlo je djelotvorna za kožu koja nakon ovog tretmana ostaje sjajna i svježa. Prirodna esencijalna ulja doprinose pozitivnom učinku masaže i uspostavljaju energetski balans tijela.

Biljka Plai – (Zingber casumunar Roxb)

Masaža s Thai balzammomPlai je ljekovita biljka koju već stoljećima neizostavno primjenjuju iscjelitelji u Tajlandu i jugoistočnoj Aziji. Smatra se najsnažnijim biljnim preparatom u Tajlandskoj masažnoj terapiji. Terapeuti ga koriste kao esencijalno ulje protiv bolova u mišićima, upale zglobova, kontuzija, akni, uboda insekata i sl.

Plai također ima protuupalno i antibakterijsko djelovanje,a dokazano je i da je učinkovit kod kašlja i drugih respiratornih tegoba. Prirodan je analgetik, opušta, relaksira te posjeduje oksidativna svojstva. Koristi se kod astme, prehlade, konstipacije, dijareje, povišene tjelesne temperature, nadutosti, žgaravice, problema s imunološkim sustavom itd.

Plai pripada porodici đumbira, ali njegovo je djelovanje mnogo intenzivnije i djelotvornije. Ne posjeduje klasičnu toplinu svojstvenu tim rizomima. Za razliku od ostalih vrsta đumbira, ima rashlađujuće djelovanje na upaljena područja. Esencijalno ulje dobiveno destiliranjem korjena biljke Plai ima svijetložutu boju jantara, svjež i oštar miris.

Dokazano je da masažom upaljenih zglobova ublažava bolove, a djelovanje traje i do 18 sati, što je znatno dulje u usporedbi sa ostalim esencijalnim uljima.  Postoperativna terapija sa biljkom Plai, muškantnim oraščićem i limunom pokazala se uspješnom u tretmanu oteklina. U svakodnevnom životu tajlanđanke ga stoljećima koriste kao ublažavajuće sredstvo za tonus i omekšavanje kože.