Close
Tradicionalna Tajlandska masaža  za preporod organizma

Tradicionalna Tajlandska masaža za preporod organizma

Tradicionalna Tajlandska masaža je sasvim prirodna, jednostavna i izuzetno zdrava, a već dvije tisuće godina prakticiraju je pripadnici azijskog kontinenta. To je izuzetno djelotvorna i blagotvorana metoda kojom ćete zaista otkloniti sav nagomilani stres koji se godinama nakupljao i omogućiti vam da ponovo živite mirno i dišete punim plućima. Osjećaj potpune relaksacije koji nastaje u tijelu tijekom masaže, ugodan ambijent, aromatični mirisi i zvukovi posebno osmišljene glazbe, pružit će Vam jedinstveno iskustvo, dovođenjem tijela i duha u harmoniju.

Tradicionalna tajlandska masaža je od strane međunarodne zdravstvene organizacije Europe priznata kao prirodno ljekovita i preventivna djelatnost.

Tajlandska masaža potiče cirkulaciju i limfnu drenažu; opušta mišiće, jača unutarnje organe; povećava gipkost i održava vitalnost čitavog organizma, s obzirom da potiče detoksikaciju i jača imunološki sustav. Naročito je djelotvorna kod osoba koje dugo sjede i pate od bolne ukočenosti i napetosti u leđima i vratu, odnosno kod svih bolesti modernog doba, kao što su stres, visok krvni tlak, nervoza, nesanica, depresija, i slično.

 

Razlika između europske i tajlandske masaže

Razlika je u tome što se prilikom europske masaže radi na opuštanju mišića, dok kod tradicionalne tajlandske masaže tretman obuhvaća rad na energetskim meridijanima i akupresurnim točkama. Terapeuti pritiskom prstiju, laktova, koljena i noge (koristeći svoju težinu) – vrše masažu. Tajlandska masaža opušta i izvlači mišiće, namješta zglobove, ali se to uvijek radi do granice bola.

Tradicionalna tajlandska masažaTajlandska masaža je izvorna suha masaža prilikom koje gost na sebi ima laganu odjeću, pamučne hlače i majicu. Postoji i masaža s uljem koja je, u stvari, tradicionalna tajlandska masaža prilagođena potrebama Europljana. Ona se u biti ne razlikuje od suhe masaže, ali s obzirom da je koža zbog ulja masna, ne radi se istezanje. Bitno je znati  da, ukoliko se koristi masaža, s uljem, ljekoviti efekti se postižu u periodu od 2-3 h nakon tretmana. Tuširanje se preporučuje poslije trećeg sata nakon završetka masaže s uljem. Tradiconalna tajlandska masaža se vrši na podu, na primjerenom madracu i to u trajanju od jedan do dva sata, prilikom koje maser prelazi preko svakog dijela tijela. Preporučuje se jednom ili dvaput u 14 dana koristiti ove preventivne masaže. Tajlandska masaža se dopunjuje i herbal masažom koja pomoću isparavanja tajlandskih biljaka i začina postiže izvanredne efekte pritiskom na energetske meridjiane.

 

Pozitivni efekti tajlandske masaže

Tajlandska masaža ujedinjuje pozitivne efekte joge, akupresure i refleksologije. Poslije masaže čovjek se osjeća opušteno i osvježeno. Dok europska masaža pruža samo opuštenost i pospanost, tradicionalna tajladska masaža istovremeno pruža smirenost i regenerira umoran i istrošen organizam. Poboljšava cirkulaciju krvni i limfe, stimulira rad unutarnjih organa i dovodi organizam u ravnotežu. Istezanjem krutih mišića i zglobovi postaju opušteni, povećava se elastičnost tijela i blagotvorno djeluje na kosti. Nakon masaže osjećat ćete se lakšim, elastičnim, odmornim, mišići će biti opušteni, a ukočenost mišića nestati.

 

Tradicionalna Tajlandska masaža za oporavak cijelog tijela

Tajlandska masaža za preporod organizmaNije slučajno da se nakon masaže osjećamo kao preporođeni, pošto se cirkulacija krvi povećava, koža je zategnuta i čvršća, elastičnija,  a i pore su proširene. Tradicionalna Tajlandska masaža se preporučuje osobama sa funkcionalnim poremećajima kralježnice i zglobova. Specijalnim zahvatima maser otklanja blokirane zglobove, ublažava bolove i rasterećuje ukočene mišiće. Putem sistema meridijana terapeut vraća  izgubljenu ravnotežu energije tijela.

Tajlandska masaža izuzetno uspješno djeluje u liječenju osoba sa bolovima u ramenima, vratu, lumbago i kod onih koji imaju išijas. Preporučuje se i onima koji žele sebi priuštiti ugođaj opuštenosti i nježnosti. Tradicionalna tajlandska masaža pokazuje posebno dobre rezultate kod osoba koje puno sjede i voze , obavljaju stresne poslove, kod sportaša i ljudi koji imaju probleme sa nesanicom.

Tajlandska masaža se ne preporučuje osobama koji boluju od sljedećih bolesti:

  1. Onkološke bolesti i promjene na limfnim žlijezdama
  2. Visok krvni pritisak i smanjena srčana funkcija (bajpas)
  3. Osteoporoza i bolesti izrazito proširenih vena
  4. Epilepsija, trudnoća, psorijaza, svježe rane, prelom kostiju
  5. Različiti implantati, proteza kuka i koljena