Close
Herbal compress

Herbal compress

Masaža biljnim vrećicama

Masaža biljnim vrećicama izvodila se na Tajlandu već u 16. stoljeću. U to vrijeme masaža biljnim vrećicama bila je rezervirana usluga samo kraljevsku obitelj i visoku klasu društva. Kasnije, zahvaljujući brojnim blagodatima postala je popularna i među običnim pukom. U Europi se prvi put pojavljuje u 20. stoljeću.

Aromaterapija biljnim vrećicama

Biljne vrećice

Vrećice su zapravo pamučne tkanine, u koje se umataju razne biljke. Biljke koje se koriste u tradiciji imaju terapeutska svojstva. Limunska trava stimulira cirkulaciju, a menta pozitivno djeluje na respiratorni sustav dok primjerice kurkuma ublažava bolove itd. Vrećica za masažu može sadržavati različit omjer biljaka, ovisno o tome koji je cilj masaže. Posebne su vrećice za masažu tijela, a posebne za masažu lica..

Za povećanje energije, maserke Chang Thai centra za tajlandsku masažu, vrećice će napuniti limunovom travom, đumbirom i muškatnim oraščićem. Opuštajući efekt aromaterapije postiže se biljnim vrećicama koje sadrže zeleni čaj, lotos i pirinač ili lavandu, matičnjak i majoran.

KONTRAINDIKACIJE

Masaža biljnim vrećicama ne preporučuje se u slučaju nekih alergijskih reakcija na koži, bakterijskih i virusnih infekcija, osteoporoze, visokog pritiska, proširenih vena, kao i u slučaju da ste imali hiruršku intervenciju od koje još nije prošlo tri meseca.